Είναι η Νηστεία το Μεγάλο Μυστικό στο Γρήγορο Αδυνάτισμα;

26 November 2016 | By GreenCoffeeMaxExtract.com | Filed in: Άρθρα.

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες εντυπώσεις για το πώς να χάσετε βάρος σωστά. Η νηστεία εμφανίζεται συχνά ως μία επιλογή, αλλά ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από αυτή την μόδα διατροφής;

Νηστεία για γρήγορο αδυνάτισμα

Βρήκαμε σε σελίδα του εξωτερικού, αυτή την ερώτηση:

Αγαπητέ Δρ. Manny,

Ο φίλος μου κάνει συχνά νηστεία για να χάσει βάρος, και φαίνεται να λειτουργεί. Είσαι ασφαλές; Και αν ναι, πως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος;

Ευχαριστώ
Robin.

Αρχικά, η ιδέα της νηστείας δεν είναι καινούργια, αλλά αυτή η διατροφική προσέγγιση έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο γνωστή πρόσφατα. Παρόλο που η νηστεία μπορεί να καταλήξει σε απώλεια βάρους, αυτό δεν είναι το μόνο όφελος.

Άλλα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνουν: αντί-γηραντικά αποτελέσματα, και σύμφωνα με μία μελέτη του περιοδικού Cell Metabolism, μειώνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως του διαβήτη, του καρκίνου και καρδιαγγειακής πάθησης.

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για την νηστεία είναι ότι δεν μπορείτε να φάτε τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η νηστεία περιλαμβάνει την αποφυγή θερμίδων για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικές φορές 12 με 16 ώρες, μερικές μέρες τη βδομάδα.

Η ιδέα είναι ότι ο περιορισμός των θερμίδων θα βοηθήσει στην ρύθμιση της ινσουλίνης στο σώμα σας, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην απώλεια βάρους.

Πριν Ξεκινήσετε!

Πρώτα, πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας πριν κάνετε μία τέτοια αλλαγή για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες υγείες για τους οποίους πρέπει να ανησυχείτε.

Για περισσότερα για το πως να ξεκινήσετε μία νηστεία με ασφάλεια, ρωτήσαμε τον Δρ. Jason Fung, συγγραφέα του βιβλίου «Ο απόλυτος οδηγός για τη νηστεία» (The complete guide to fasting).

Συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων δεν πρέπει να νηστεύουν, είπε ο Fung, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 18, εγκύων γυναικών ή γυναικών σε θηλασμό, ή οποιουδήποτε ασθενή που είναι λιποβαρής, υποσιτισμένος ή πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή.

Ασθενείς που παίρνουν φάρμακα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν νηστέψουν.

Ο Fung ξεκινάει τους ασθενείς του σταδιακά με μία νηστεία 16-18 ωρών, δύο με τρεις φορές τη βδομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, ενθαρρύνει τους ασθενείς του να μένουν ενυδατωμένοι πίνοντας πολλά υγρά όπως νερό, πράσινο τσάι, τσάι βοτάνων και green coffee. Αποθαρρύνει τους ασθενείς του να γλυκαίνουν τα ποτά τους ή να προσθέτουν τεχνητές γεύσεις.

Να θυμάστε ότι η νηστεία, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια για αδυνάτισμα, γίνεται πιο εύκολη όσο πιο περισσότερο καιρό επιμένετε!


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *